Dag allen,

sinds enkele dagen is het officiële aftellen hier begonnen, want… onze tickets zijn geboekt!! Eind november, de 29e om precies te zijn, komen wij aan in België.

We zien er enorm naar uit, vooral nu het zo écht en dichtbij is! Voornamelijk naar het terugzien van zoveel mensen! Maar ook naar het voelen van koude (al ben ik benieuwd hoe lang we dat leuk zullen vinden), een frisse lucht ruiken, enkele weken naar onze thuisgemeente kunnen gaan, degelijke gezondheidszorg dichtbij, veel soorten eten dat we serieus missen, de feestdagen dicht bij onze familie en vrienden doorbrengen, de kindjes naar hun ‘oude’ school laten gaan (waar ze nog steeds zo gek op zijn),…

Maar tegelijk voelt het ook raar. Na een goede twee jaar, is dit hier ook onze thuis geworden. En het voelt altijd een beetje ‘averechts’ je thuis voor langere tijd te moeten achterlaten. We zullen onze vrienden, ons werk en ons ‘dagelijks leven’ hier toch ook missen. Maar dat is een goed teken denk ik!

De komende weken zullen we druk zijn met het aflopen van het ganse huis. Wat niet meegaat naar België, moet veilig opgeborgen worden tegen de ratten. Daarnaast moeten er ook nog praktische zaken geregeld worden als het betalen van onze wakers, maman’i Cedric, onze hondjes,… De komende weken zullen voorbij vliegen denk ik! De 23e plannen we te vertrekken uit Mahajanga. Op die manier zullen de kindjes max een weekje school missen en hebben we toch héél eventjes tijd om hallo en tot ziens te zeggen aan een deel van Ando’s familie in Antananarivo.

We komen naar België met een hoop toekomstdromen voor onze missie hier. We zien onze eerste twee jaren een beetje als een ‘verkenningsfase’. We zijn overtuigd van de schoonheid van het project, maar zien toch ook nog enorm veel noden. We hopen de batterijen goed te kunnen opladen in België om er nadien weer goed tegenaan te kunnen gaan.

Willen jullie graag horen wat we de voorbije twee jaar allemaal gedaan hebben, maar ook wat al onze toekomstdromen inhouden en waarom we onze dromen dromen, neem dan gerust contact op! We zullen hier met plezier op ingaan. We zijn bereid om presentaties te komen geven of jullie gewoon persoonlijk te ontmoeten.

Op 2 November staat het thuisfront op de familiedag in Malle Westerlo met een stand. De 11e november staan ze op de VVP ontmoetingsdag in de Brabanthallen in Leuven. Hier kunnen jullie gerust ook heel wat meer te weten komen over ons werk of een afspraak vastleggen voor als we in België zijn!

Tot binnenkort!!!