Een goede twee jaar geleden postte ik een kort bericht met een foto van al onze bagage die klaar stond… Het beeld in mijn living vandaag deed me daar terug aan denken en ik dacht, nu moét ik echt nog es iets op die blog krijgen!

valiezen voor vertrek

Morgen begint onze reis, met een dag vertraging. Dit zou Madagascar niet zijn als gisteren niet werkte in de auto wat we twee weken geleden lieten vermaken. Maar goed… liever hier thuis dan onderweg in panne komen te staan. En intussen is het euvel verholpen en hopen we morgen vlot in Tana te raken.

Dezelfde nacht vliegen we het land nog uit, dit betekent dat we maandagochtend al in Parijs zullen staan. We hebben de vlucht vervroegd tgv het overlijden van mijn opa. Op die manier kunnen we op zijn begrafenis aanwezig zijn. Al hadden we hem vanzelfsprekend liever nog in levende lijve gezien.

Gezien het strakke tijdschema, hopen we dat de rit vlot zal verlopen. Onze citroën is niet echt gebouwd voor de wegen hier. Intussen zijn de regens er ook al en wordt het allemaal nog een stukje uitdagender. We zijn echter dankbaar met een eigen auto te gaan, want het alternatief was de taxibrousse. Het is gek, vroeger reisde ik er mee zonder veel nadenken. Tegen dat we goed en wel 10′ aan het rijden waren, lag ik meestal ingedut tussen een aantal mensen ingeperst. Maar sinds we hier met kinderen reizen… plots zie ik hoe kaal de banden zijn, hoe moe de chauffeur er uit ziet (die serieus veel te weinig rust neemt tussen lange, vermoeiende ritten), hoe overbeladen de bus is, voel ik hoe de auto niet altijd evenveel grip heeft op de weg, hoor ik dagelijks de verhalen van ongelukken (met meestal verschrikkelijke aflopen),…

wegen mada

Maar we beseffen ook dat onze auto geen lang leven is beschoren. We hopen die dus te verkopen nu hij nog iets waard is en een auto aan te schaffen die de uitdagingen van de wegen met wat meer gemak kan aanpakken. In functie hiervan hebben wij een aantal artisanale manden mee, de échte bourbon vanille en kaneel. Die verkopen we in de hoop een extra spaarcentje te kunnen verzamelen.

Indien iemand interesse heeft, mail me gerust!

Hopelijk zien we binnenkort velen van jullie!!